Ярославський з

Для приготування потрібно:

70г яблучного оцту 70г води 70г цукру 1ст ложка січеного перцю Чилі червоного 1ст ложка звичайного січеного червоного перцю 2ст ложки часнику 1 чайна ложка імбиру 1ст ложка кукурудзяного крохмалю (30г) 1 розчин ложка білого сухого вина – за бажанням сіль.

Ярославський з

Ярославський звернув увагу, що весь смак соусу у часнику.

«Цукор обережно топимо в сухому сотейнику на високому вогні, поки він не карамелізується (майже не помішую) Додаю воду, далі оцет, трохи перемішую, щоб карамель розходилася в рідині, додаю дуже дрібно порізані перці, часник, імбир, доводжу до кипіння кукурудзяний крохмаль розчинений у воді, знову доводжу до кипіння - суміш стає густішою та прозорішою», - розповів кулінар.

Шеф-кухар зазначив, що сіль, цукор та оцет додаються до смаку.

Ярославський з

Також для повноти смаку та насиченості кольору Ярославський рекомендує додати кілька крапель соєвого соусу та кетчупу.

Після приготування кулінар дав рекомендації щодо використання соусу:

 - на початку використовуйте небагато гострого перцю (у нас трохи інше сприйняття гостроти);

 - якщо мало гостроти – додайте більше перцю Чилі;

 - можна використовувати перці різних кольорів - тоді соус буде не тільки смачний, але і радуватиме око красивим поєднанням кольорів.

Джерело