Для приготування форшмаку, за словами Кацуріна, необхідні такі інгредієнти: норвезький оселедець Матіас, анчоуси, сир Філадельфія, топлене масло, вершкове масло, ікра оселедця, зелена цибуля і хала - єврейський святковий хліб у вигляді плетінки із здобного дріжджового тіста.

Перший крок у приготування страви Форшмак – в блендер поміщаємо сир Філадельфія, почищений оселедець і топлене масло.

Форшмак з оселедця: Міша Кацурін розкрив унікальний одеський рецепт без яблук

Ретельно міксуємо. Далі оселедцево-вершкова маса проціжується крізь сито для більш оксамитової текстури.

Форшмак з оселедця: Міша Кацурін розкрив унікальний одеський рецепт без яблук

Наступний крок у приготуванні страви Форшмак – додаємо анчоуси.

«Замішуємо всю цю спокусу», - коментує Кацурін хід приготування страви Форшмак на своєму YouTube-каналі.

Далі викладаємо у баночку рибний крем, до нього додаємо ложку вершкового масла і все це декорується апетитними гірками оселедцевої ікри, припорошуємо порізаною зеленою цибулею.

Намазуємо хліб, або, як показав Міша Кацурін шматок хали вершковим маслом і підсмажуємо до золотавої скоринки.

На підсмажений хліб викладаємо форшмак.

От і все, форшмак за рецептом, про який Міша Кацурін дізнався в одному з ресторанів Одеси, готовий.

Зазначимо, що традиційно форшмак готують з оселедця та додають цибулю, яйця, кислі зелені яблука та маргарин або вершкове масло. 

В перекладі з німецької форшмак означає "закуска", але відноситься ця страва  до класичної єврейської кухні.

Форшмак дуже смачно подавати з відвареною картоплею, але найпопулярніший спосіб подачі цієї страви з оселедця на смаженому тості.

Останні новини України: 

Оля Полякова розкрила рецепт сніданку, який стане улюбленим. 

Прозорий і насичений: рецепт ідеального бульйону від відомого шеф-кухаря. 

Потрібен лише один банан - новий рецепт млинців за три хвилини.

Джерело