За майже два роки роботи міняли рецептуру приготування, прислуховуючись до порад тих, кому відправляють овочеві набори, розповіла співкоординаторка проєкту Ірина Ткаченко.
Для військових фасують три види сухих супів: харчо, гороховий, вермішелевий та борщ. Працюють у дві зміни. Долучаються місцеві жителі та переселенці. Готувати овочеві набори почали торік 28 лютого, сказала Ірина Ткаченко.

"Перше фасування було 28 лютого 2022 року, тоді ми розфасували майже 400 упаковок, на той час фасували з розрахунку на сім літрів. Наразі ми все вдосконалили, врахували запити військових і сьогодні кожен пакет – це чотири літри смачної їжі з розрахунку на шість-вісім порцій".
Змінилася й рецептура: вона залежить від наявності круп і овочів та кількість солі. Її кладуть менше на прохання військових.
"Хлопці часто беруть цей суп як стратегічний запас їжі. Бійці розповідали, що в оточенні тиждень харчувалися такими пакетиками їжі".
Окрім сухих супів та борщу, фасують сухарі, горіхи, сушені яблука та груші.
Овочі та фрукти сушать і передають місцеві жителі. Фасовані набори передають тим, хто возить допомогу в області, де тривають бойові дії.
Співзасновниця громадської організації "Добромир" Інна Олійник сказала, щодня фасують 1200 пакетів супів та борщів.
"Нам не вистачає сухих овочів, потрібні люди із сушарками, які б сушили овочі. Ми докуповуємо овочі і нам потрібні або гроші на овочі".
Син Оксани Лебідь захищає Україну і теж отримує ці супи та борщі.
"Мій син сказав, вони варили ці супи, дуже смачні, бо все з натуральних продуктів. Хлопці дуже хвалять, кажуть, що швидко готуються, бо у них там зовсім часу немає".
Джерело