Кабачки є вельми універсальними овочами, які можуть бути використані в багатьох різних стравах. Ось кілька незвичних ідей, як їх приготувати.
Спагеті з цукіні та авокадо
Інгредієнти:
- 2 великі кабачки,
- 2 стиглих авокадо,
- 1 пучок свіжої м’яти (або базиліка),
- зубчик часнику,
- оливкова олія, сіль і чорний перець – до смаку.
Приготування:
Вся справа в соусі.
- Пропускаємо часник через прес.
- Змішуємо авокадо з дрібно нарізаною м’ятою і пропущеним через прес часником.
- Додаємо оливкову олію, сіль і перець, перемішуємо.
Готуємо спагеті
- За допомогою спеціального інструмента або ножа, нарізаємо кабачки тонкими смужками, схожими на спагеті, або натираємо на спеціальній тертці.
- Опускаємо кабачкові «спагеті» у киплячу воду і варимо протягом 1 хвилини.
- Воду зливаємо, ставимо «спагеті» на невеликий вогонь.
- Додаємо соус і добре прогріваємо. Обережно помішуємо, щоб «спагеті» не втратили форму і не перетворилися на кашу.
Суп-пюре з кабачків
Інгредієнти:
- 3 кабачки або цукіні,
- літр курячого бульйону,
- цибулина,
- часник,
- 100 мл натурального йогурту,
- 2 ст. л вершкового масла,
- 2 ст. л свіжої зелені кінзи,
- олія, каррі, сіль та чорний перець – до смаку.
Приготування:
- Цибулю і часник нарізаємо та обсмажуємо в каструлі на олії. Додаємо каррі і ще обсмажуємо до золотистого кольору цибулі.
- Нарізаємо цукіні дрібними кубиками, кладемо в каструлю та обсмажуємо на сильному вогні разом з цибулею, часником і каррі.
- Додаємо бульйон, сіль, перець, доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин.
- Знімаємо суп з плити, збиваємо блендером до однорідної маси.
- Перед подачею додаємо нарізану зелень кінзи та йогурт.
Шоколадний пиріг з кабачків
Інгредієнти:
- 180 г цукру,
- 120 г шоколаду,
- 2 ст. л какао-порошку,
- 175 г борошна,
- 250 г кабачків,
- 2 яйця,
- 60 мл молока,
- 60 г олії,
- 60 г маргарину,
- 1 ч. л соди,
- щіпка меленої гвоздики.
Приготування
- Збиваємо в мисці цукор, маргарин і олію .
- Додаємо збиті яйця.
- Продовжуючи збивати суміш, додаємо молоко.
- Борошно, соду, какао і мелену гвоздику змішуємо в окремому посуді.
- Поєднуємо обидві суміші та замішуємо легке тісто.
- Натерті на тертці кабачки, віджаті від соку, перемішуємо з тістом.
- Викладаємо тісто в застелену пергаментом форму для випічки. Зверху посипаємо тертим шоколадом.
- Випікаємо пиріг 40 хвилин в розігрітій до 190 С духовці.
Читайте також:
- Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування
- Як замаринувати оселедець без солі в гірчиці та чорному чаю: швидко та смачно