Кабачки є вельми універсальними овочами, які можуть бути використані в багатьох різних стравах. Ось кілька незвичних ідей, як їх приготувати. 

Спагеті з цукіні та авокадо

Інгредієнти:

  • 2 великі кабачки,  
  • 2 стиглих авокадо,
  • 1 пучок свіжої м’яти (або базиліка),
  • зубчик часнику,
  • оливкова олія, сіль і чорний перець – до смаку.

Приготування:

Вся справа в соусі. 

  • Пропускаємо часник через прес.
  • Змішуємо авокадо з дрібно нарізаною м’ятою і пропущеним через прес часником.
  • Додаємо оливкову олію, сіль і перець, перемішуємо.

Готуємо спагеті

  • За допомогою спеціального інструмента або ножа, нарізаємо кабачки тонкими смужками, схожими на спагеті, або натираємо на спеціальній тертці.
  • Опускаємо кабачкові «спагеті» у киплячу воду і варимо протягом 1 хвилини.
  • Воду зливаємо, ставимо «спагеті» на невеликий вогонь.
  • Додаємо соус і добре прогріваємо.  Обережно помішуємо, щоб «спагеті» не втратили форму і не перетворилися на кашу.

Суп-пюре з кабачків 

Інгредієнти:

  • 3 кабачки або цукіні,
  • літр курячого бульйону,
  •  цибулина,
  • часник,
  • 100 мл натурального йогурту,
  • 2 ст. л вершкового масла,
  • 2 ст. л свіжої зелені кінзи,
  • олія, каррі, сіль та чорний перець – до смаку.

Приготування:

Незвичні страви з кабачків  чим можна поласувати та здивувати
  • Цибулю і часник нарізаємо та обсмажуємо в каструлі на олії. Додаємо каррі і ще обсмажуємо до золотистого кольору цибулі.
  • Нарізаємо цукіні дрібними кубиками, кладемо в каструлю та обсмажуємо на сильному вогні разом з цибулею, часником і каррі.
  • Додаємо бульйон, сіль, перець, доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин.
  • Знімаємо суп з плити, збиваємо блендером до однорідної маси.
  • Перед подачею додаємо нарізану зелень кінзи та йогурт.

Шоколадний пиріг з кабачків

Інгредієнти:

  • 180 г цукру,
  • 120 г шоколаду,
  • 2 ст. л какао-порошку,
  • 175 г борошна,
  • 250 г кабачків,
  • 2 яйця,
  • 60 мл молока,
  • 60 г олії,
  • 60 г маргарину,
  • 1 ч. л соди,
  • щіпка меленої гвоздики.

Приготування

  • Збиваємо в мисці цукор, маргарин і олію .
  • Додаємо збиті яйця.
  • Продовжуючи збивати суміш, додаємо молоко.
  • Борошно, соду, какао і мелену гвоздику змішуємо в окремому посуді.
  • Поєднуємо обидві суміші та замішуємо легке тісто.
  • Натерті на тертці кабачки, віджаті від соку, перемішуємо з тістом.
  • Викладаємо тісто в застелену пергаментом форму для випічки. Зверху посипаємо тертим шоколадом.
  • Випікаємо пиріг 40 хвилин  в розігрітій до 190 С духовці.

Читайте також:

  • Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування
  • Як замаринувати оселедець без солі в гірчиці та чорному чаю: швидко та смачно

Джерело