Рецепт приготування класичного київського торта. Про це повідомляє телеграм-портал "Смачні рецепти".

Київський торт є класичним кондитерським виробом української кухні. Створений у далекому 1956 році, він досі є одним із найбажаніших делікатесів на столі. Українським господиням пропонується класичний та простий рецепт приготування.

Рошен чи БКК? Найкраще приготувати самому: рецепт Київського торта, який сподобається всім українцям

Рошен чи БКК? Найкраще приготувати самому: рецепт Київського торта, який сподобається всім українцям

складові

  • "Зістарені" білки (залишити на ніч при кімнатній температурі) – 220 г;
  • Цукор – 55 г;
  • Ванільний цукор – 1 ч.л;
  • Пшеничне борошно – 50 грам;
  • Цукор 200 г;
  • Смажений фундук (або суміш фундука та кешью) 180 грам;
  • Жовтки 2шт;
  • Вода кімнатної температури 40 мл;
  • Згущене молоко 240 г;
  • Вершкове масло кімнатної температури 400 г;
  • Какао-порошок 50 г;
  • Ванільна есенція 1 ч.л.

Рошен чи БКК? Найкраще приготувати самому: рецепт Київського торта, який сподобається всім українцям

Алгоритм приготування

  1. Для випікання коржів потрібно відразу 2 форми, які можуть бути різного розміру. Наприклад 21 і 24 см. Смажені горіхи рубаємо не дуже дрібно (можна в комбайні). Змішуємо з борошном та 200 г цукру.
  2. Білки збиваємо в м'яку піну, потім, не припиняючи збивати, поступово вводимо 55 г цукру. Акуратно втручаємо горіхову суміш. Змішуємо кладемо тісто у форми, дно яких застелено пергаментом.
  3. Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку та печемо до готовності близько 90 хвилин. Готові коржики виймаємо і залишаємо на двадцять чотири години або щонайменше на ніч прямо у формах при кімнатній температурі.
  4. Жовток з'єднуємо з водою та розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ваніль.
  5. Перемішуємо віночком та ставимо на маленький вогонь. Варимо постійно помішуючи до загусання.
  6. Вершкове масло збиваємо міксером у кремоподібний стан і додаємо туди сироп. Відокремлюємо половину крему. У додаємо какао і ще раз збиваємо до однорідного стану.
  7. Підрізаємо коржики під один розмір, подрібнюємо крихту. Верх і боки обмазують шоколадним кремом. Залишками крему прикрашаємо верх торта. Боки обсипаємо крихтою. Даємо торту постояти в холодильнику ніч, потім нарізаємо та подаємо.

Рошен чи БКК? Найкраще приготувати самому: рецепт Київського торта, який сподобається всім українцям

Раніше ми повідомляли, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.

Джерело