Якщо вам хочеться приготувати якийсь швидкий десерт до чаю, то цей рецепт точно вам сподобається. Щобільше, вам навіть не доведеться вмикати духовку, щоб випекти цей апетитний пиріг.
І дійсно, рецепт, простіший ніж цей, складно вигадати. А сам пиріг виходить м'який та ароматний.
Інгредієнти:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 1-1.5 ст. л.
- Сіль (щіпка)
- Рослинна олія 50 мл.
- Молоко 120 мл.
- Цедра (за бажанням)
- Розпушувач 7 г
- Борошно 180 г
- Яблука 1-2 шт.
Приготування швидкого пирога на сковороді:
Спершу сковорідку (підійде з діаметром 26 см), змастіть вершковим маслом і посипте щіпкою цукру. Далі наріжте тонкими шматочками яблука і викладіть довільно. Якщо яблука перемішати з тістом, тоді дно сковорідки цукром посипати не треба.
Тепер готуємо заливне тісто. У миску покладіть яйця, щіпку солі та цукор, додайте молоко та рослинну олію. Крім того, за бажанням до тіста можна додати цедру лимона або апельсина.
Тепер просійте борошно з розпушувачем та перемішайте. За консистенцією тісто не повинно вийти густим. За бажанням яблука в сковороді можна посипати корицею. Далі залийте яблука тістом, накрийте кришкою сковороду та поставте на плиту.
Готуйте на мінімальному вогні під кришкою близько 30 хвилин. Коли поверхня пирога стане сухою - можете перевертати, наприклад, за допомогою тарілки. Покладіть пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуйте ще приблизно 10 хвилин. Цього разу вогонь можна трохи збільшити й кришкою не накривати. Готовому пирогу дайте трохи охолонути.
Джерело