Кондитерка з Тернополя Надія Шушайло виготовляє крафтове морозиво вдома. Раніше жінка готувала шоколадні цукерки з різними начинками, а в літній сезон почала екпериментувати із холодними ласощами. Рецепти морозива вона вигадує самостійно.
За її словами, готує веганське морозиво без цукру та продуктів тваринного походження. А нещодавно створила рецепт морозива із сосновими шишками.
"Для початку найкраще розтопити шоколад. Я роблю його сама. Тут – терте какао, какао-масло і мед. До цього додаю кокосові вершки".
У школодну масу кондитерка додає перемелені горіхи і заварену натуральну каву. Усе це збиває до однорідної маси. Отриману масу ставить у морозилку.
Для кращої консистенції кондитерка рекомендує час від часу витягати морозиво та перебивати блендером.
Головні інгредієнти морозива з соснових шишок – яйця, молоко і трохи цукру.
"Так, як в нас шишкове варення солодке, цукру додаю зовсім трохи. Молоко не потрібно доводити до кипіння. Коли воно стане теплим – вливаємо яйця".
Щоб не утворювалися грудочки, потрібно постійно помішувати до загустіння.
"Молочно-яєчну суміш я виливаю, переливаю з каструльки і залишаю охолоджуватися".
Далі Надія додає вершки та шишки.
"Це основна маса, з якою, в принципі, можна вже експериментувати. Ви можете додавати туди пюре ягід: чорниці, полуниці, персиків того, що вам смакує. Можна додавати каву, а я додаю варення з шишок".
Таке варення кондитерка купує через інтернет. Вона каже: якщо вдома є морозивниця, – можна готувати в ній.
"Морозивниця одразу перемішує і охолоджує" .
Через кілька годин морозиво готове. Для прикраси жінка використовує цукати з шишок.
За словами Надії Шушайло, пломбір домашнього приготування – корисніший, ніж магазинний. Ним вона пригощає сусідів та друзів.
Що відомо Відмовилася від фабричних цукерок й готує власні. Надія Шушайло. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ Читайте також Жителька Тернопільщини розповіла, як приготувати традиційну лемківську страву дзядки Почала випікати солодощі після втрати зору. Олена Єднак. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ Джерело