Курятина не стала винятком і поповнила перелік продуктів, які зросли у ціні за останнім місяці. Фахівці відзначають, що вартість свіжого курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 18%.

Зокрема, у серпні 2021 року ціна курячого філе на полицях магазинів у середньому становила 120 грн/кг, тоді як цьогоріч вона підскочила до 142 грн/кг. Про це повідомляє всеукраїнський сервіс доставлення продуктів Zakaz.ua.

Згідно з їхніми даними, найбільше подорожчала куряча печінка, а саме на 51%. Водночас курячі гомілки у 2021 р. в середньому коштували 60,8 грн/кг, зараз їхня ціна зросла до 69 грн/кг. 

Приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні

Приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні

Зазначається, що крила зараз можна придбати за ціною 77 грн/кг, що на 12% дорожче тогорічної ціни. Крім того, суттєво зросла вартість на четвертину курки — до 73,4 грн/кг, що дорожче на 33%. Недешево зараз обійдеться купити фарш із курятини й приготувати котлети, адже він став дорожчим на 20%, ніж в аналогічний період минулого року. 

"Варто зазначити, що українцям сьогодні вигідніше купувати одразу цілу тушку курки. Як не дивно, у порівнянні з торішньою ціною її вартість зросла лише на 3%. Також незначне подорожчання спостерігається на курячі стегна, які коштують у середньому 98 грн/кг. Вони зросли в ціні лише на 2%", — йдеться в повідомленні. Пояснення фахівців

Приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні

Джерело