Раніше кожна поважна господиня вміла пекти хліб для всієї родини, а прислів'я про те, що хліб - усьому голова, відома людям з дитинства. Але навіть через роки домашній, приготований із любов'ю хлібчик не втратив своєї актуальності.

Знати, що ви зробили хліб своїми руками та порадували близьких – дуже цінно, ніж просто піти та купити його в магазині. На приготування не піде багато часу і в процесі немає нічого складного. Рецепт ароматного домашнього хліба підказала українка Вікторія Дідус у своєму Instagram.

Рецепт українського та хрумкого хліба, як готували наші бабусі: блогерка Дідус нагадала аромат дитинства

Рецепт українського та хрумкого хліба, як готували наші бабусі: блогерка Дідус нагадала аромат дитинства

Складові:

  • Мука 500 гр
  • Сухі дріжджі 9 гр 
  • Сіль 9 гр
  • Гаряча вода 340 гр (50 * С)

Процес приготування:

З'єднати всі сухі інгредієнти та додати гарячу воду. Ретельно вимішати ложкою (приблизно 15 хв) накрити рушником та залишити відпочивати у теплому місці на 40 хв.

Духовку слід включити розігріватися до 230-240 * С, разом з формою в якій випікатимете хліб (з кришкою)
Поверхню ретельно посипати борошном, почати формувати хліб. Згортати краї усередину. Так треба робити 5-6 разів. Злегка притискати, розтягуючи тісто і знову згортати

Наприкінці згортати всі кути, щоб вийшов м'ячик, перевернути і сформувати овал. Посипати борошном і накрити рушником ще на 15 хв.

Після цього перемістити у гарячу форму, зробити малюнок за допомогою гострого леза, накрити кришкою та поставити випікати.

Перші 30 хв – температура 230-240*
Далі знімаємо кришку, зменшуємо температуру до 200-210* та ще випікаємо 15 хв.

Раніше ми писали, рецепт ніжного кокосового чізкейку від блогерки Вікторії Дідус: райська насолода, тільки без баунті

Джерело