З початку війни пластуни Калуського осередку Пласту взялися до активної роботи в тилу. Батьки та юнацтво почали готувати страви для бійців. Маючи досвід швидкого приготування їжі під час таборування, обрали сухі борщі та молочні каші.

Про це повідомив Калуський міський голова Андрій Найда.

Пластуни вдома сушать овочі: буряк, капусту, моркву, помідори, а в один день тижня сходяться і фасують страви. Особливого смаку, каже станична та виховника Наталія Романів, додають сушені гриби й м’ясо курки. Замість бульби, яка в сушеному вигляді тверда, – сухарики, які теж готують самі. З одного пакетика можна приготувати до 5 л готової страви.

Перші гроші на овочі заробили на ярмарку, зараз із продуктами допомагають благодійники.

Молочні каші теж мають попит. Додають сухе молоко, дитяче харчування, родзинки, журавлину тощо. З однієї порції – 1 л каші. А ще обов’язково вкладають листівки з теплими словами підтримки захисникам.

За тиждень готують до 150 порцій готової продукції. Планують урізноманітнити меню наших воїнів – готуватимуть гречані та горохові супи. Вже закупили злакові пластівці.

Пластуни Калуша готують страви для бійців на передову

Пластуни Калуша готують страви для бійців на передову

Пластуни Калуша готують страви для бійців на передову

Пластуни Калуша готують страви для бійців на передову

Джерело