Готувати на відкритому вогні вчилися відвідувачі реабілітаційного центру "Гармонія". Такі зустрічі називають "Польова кухня". Аби було зручніше доїжджати до місця проведення, заходи проводять у різних куточках Вінниці.

"Ця ізоляція вимушена, яка була, для звичайних людей важка, а для людей з інвалідністю ще важча. Вони менш мобільні, не можуть вийти самі . Ізоляція впливає на їхній фізичний і психологічний стан", — говорить соціальний педагог центру реабілітації "Гармонія" Оксана Крижанівська.

Пікнік організували на Родинному озері, що у мікрорайоні Тяжилів. За шеф-кухаря —Андрій Щербацький.

"В нас є програма "Готуємо разом". Проводимо щочетверга. А сьогодні зібралися на природі, щоб приготувати смаколики. Провести гарно час з друзями, а також отримати певні навички для того, щоб можна було готувати на природі. Не тільки шашлик і м'ясо, а також інші страви", — говорить Андрій Щербацький.

Меню напередодні обговорювали разом.

"Вчора у нас було тренування по спорту з . В основному наша команда була, ми обговорили меню і я зранку поїхав скупився, щось люди принесли з собою. Сьогодні у нас буде плов, також буде лаваш, картопля по-домашньому, гриби", — каже Андрій Щербацький.

Для кожного підбирають роботу відповідно до його можливостей, каже соціальний педагог Оксана Крижанівська.

"Дівчата у нас можуть добре працювати руками, вони за столом. Хлопці, в кого руки слабші, їм дають шось поколотити, помішати, підкидати дрова. Це вони можуть взяти, перенести", — каже Оксана Крижанівська.

Організовують такі зустрічі двічі на тиждень.

Читайте також

Центр розвитку "Шахіна" у Вінниці відновив роботу У Вінниці борці з порушеннями зору і слуху спільно готуються до змагань

Джерело