Зараз ми з вами розберемо дуже цікавий і забавний рецепт приготування варення.
Воно зовсім не звичайне, бо готується з картоплі. Для приготування нам знадобиться цілий список інгредієнтів-це 330 грам картоплі, 250 грам цукру, 10 грам ванільного цукру, 80 грам води і 20 мілілітрів рому.
Ще потрібно звернути увагу на необхідність наявності спецій. Вони в молотом вигляді повинні бути приблизно в рівних пропорціях. Нам важливі імбир, кориця, мускатний горіх і гвоздика в кількості однієї чайної ложки. При цьому можна використовувати таку ж кількість готової суміші спецій для глінтвейну.
Тепер перейдемо безпосередньо до самого процесу приготування. Все починається, звичайно ж, з картоплі, який потрібно ретельно помити, почистити і відварити до готовності. Його, поки він ще гарячий, слід перетворити в пюре. Далі беремо цукор і розчиняємо його у воді, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Залишається тільки додати картопляне пюре до закипілого сиропу. Туди ж йдуть спеції, ванільний цукор. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, помішуючи постійно, десь 15 хвилин. За хвилину до кінця додаємо ром і відразу ж знімаємо варення з вогню. Його потрібно перелити в стерилізовані банки, закрутити і дати охолонути.
Джерело