Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який останнім часом радує своїх підписників домашніми рецептами з різних країн світу, вирішив показати, як готують особливу пшоняну кашу в горщику.

Спосіб приготування взято у жителів селища Русанів, яке знаходиться недалеко від міста Бровари. Особливість даної каші в тому, що в сусідніх селищах її не готують, а в Русанові це блюдо поєднують з опеньками.

Про це стало відомо завдяки новому відео Костянтина Грубича в мережі YouTube.

Костянтин Грубич перетворив

Костянтин Грубич перетворив

"Саме опеньки! Ані маслюки, ані білі, ані польські. З давніх часів в лісах навколо Русанова пізньої осені збирали опеньки, добре пропарювали, а потім додавали їх до напівзвареної пшоняної крупі в глечик, додавали хрусткі шкварки з підчеревини, ставили в піч і отримували незабутнє блюдо. Пишу зараз, а у самого слинка вже назбиралася в роті. Все, ковтнув!", - пише Костянтин.

Костянтин Грубич навів рецептуру від Наталії Юрченко. Наталя-дружина Анатолія Юрченка, місцевого жителя і депутата місцевої ради, який в цьому ролику є головним героєм і амбасадорром русАнівської каші.

Костянтин Грубич перетворив

Складники: 1 стакан пшона, 3 склянки води, 150 г підчеревини, 1 велика цибулина (або 2 середніх), 1 кг пропарених опеньок, 100 г вершкового масла, сіль за смаком, розігріта піч або духовка.

Костянтин Грубич перетворив

Як готувати?

Пшоно добре промити. Беремо пропорції: стакан пшона + три склянки води. Приварюємо до напівготовності. Окремо на сковороді підсмажуємо 100-150 гр підчеревини (до шкварочок). До шкварочок додаємо цибулю (велика головка). Лук повинен підсмажитися до золотистого кольору.

Костянтин Грубич перетворив

З'єднуємо напівпроварене пшоно зі шкварками з цибулею. А опеньки повинні бути випарені добре на сковороді. На таку кількість пшона можна дати і один кг опеньок. Солимо за смаком і додаємо в горщик 100гр масла вершкового, випарені опеньки.

Костянтин Грубич перетворив

Далі ставимо в піч (духова шафа при температурі 100 - 120 градусів). І забуваємо на кілька годин. Через 2-2.5 години можна насолоджуватися смаком.

Джерело