Існує тисячі рецептів яблучних пирогів. Цей підкорив нас своїм поєднанням яблук та твердого сира.

Інгредієнти:

  • готове листкове тісто 250 гр. (як правило це одна пластина з пачки)
  • яблуко велике, солодке, соковите 1шт.
  • твердий сир 70-100гр.
  • цукор 1-2 ст.л.
  • яйце для змащування.

Заморожене тісто розморозити. Форму вистелити пергаментом. Яблуко почистити, нарізати тонкими скибками. Сир натерти на крупній тертці.

Яблучний пиріг з твердим сиром: готуємо разом

На половину тіста викласти яблуко, посипати цукром та тертим сиром. Накрити вільним краєм, защипити краї тіста, як вареник. Верх пирога змастити яйцем. Випікати в розігрітій до 180-200° духовці 35-40хв.

У цього пирога дуже цікавий та незвичний смак і є лише пару недоліків: він дуже погано ріжеться та дуже швидко закінчується.

За рецептами Захід.нет.

Яблучний пиріг з твердим сиром: готуємо разом

Джерело