Різдвяний піст розпочався в Україні. Відтак не заздрити, не лихословити, стати добрішими, обмежити себе в м’ясних, молочних продуктах та алкоголі – мають ті, хто вирішив постувати. Як поводитися у ці 40 днів, на що змінити звичні продукти, та як таку зміну харчування зробити для організму сприятливою, - йшлося в сюжеті ТСН.19:30 29 листопада.
За правилами посту треба відмовлятись від яєць та молочних продуктів. Винятки церква робить для недужих, літніх людей, вагітних, тих, хто годує груддю, а також для дітей до 14 років.
Різдвяний піст вважають не суворим, тому, крім м’ясних і молочних продуктів, яєць та алкоголю можна вживати усе. І дієтологи певні - різка зміна у раціоні на пісну може бути корисною, але за умови, якщо харчуватись збалансовано.
Попри це сподіватись на зменшення ваги впродовж посту не варто. Але, кажуть священники, їжа - не найважливіша частина посту. Крім того, у ці 40 днів просять не заздрити і не лихословити. Також не вінчають, не хрестять дітей та радять не справляти весілля та дні народження, аби не було спокус порушити піст.
Читайте також:
Різдвяний піст: рекомендації дієтологині
Різдвяний піст 2021: коли починається, скільки триває і як підготуватися
Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.
Джерело