Можна погодитися, що любителів часнику існує немало. Адже він надає страві неповторного смаку та апетитного аромату.

Його додають майже до всіх солоних страв - салатів, супів, печеного м'яса, запіканок чи соусів. Тому пропонуємо приготувати звичне всім картопляне пюре, але трішки з іншим смаком. Рецептом цієї страви поділилися в Instagram "NYT Cooking".

Картопляне пюре з часничком та маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт із мінімумом продуктів і витрат

Картопляне пюре з часничком та маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт із мінімумом продуктів і витрат

"Цей рецепт призначений для тих, хто завжди подвоює часник у рецепті", - сказано у повідомленні.

Інгредієнти:


- 2 голівки часнику
- картопля
- вершкове масло
- молоко
- олія

Спосіб приготування

Для початку потрібно підготувати часник. Відріжте верхівку голівки додайте улюблені спеції та оливкову олію. Кожну голівку часнику заверніть у фольгу та відправте запікатися, поки він не стане м'яким.

Картопляне пюре з часничком та маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт із мінімумом продуктів і витрат

Почистьте та відваріть картоплю для пюре. Підігріте молоко та змішайте його з картоплею. Слідкуйте за тим, аби не утворювалися грудочки. Видавіть у суміш запечені голівки часнику та знову все змішайте.

Картопляне пюре з часничком та маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт із мінімумом продуктів і витрат

Зверху покладіть кілька шматків масла та приготовані у фритюрі часникові чипси. Смачного!

Картопляне пюре з часничком та маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт із мінімумом продуктів і витрат

Джерело