Зараз ми з вами розберемося, чи можна в домашніх умовах приготувати вершкове масло.

Бо багато хто заявляє, що такий продукт краще виготовляти самостійно, а не купувати в магазині. Його радять робити з сепараторних вершків.

Ідеальне вершкове масло в домашніх умовах: порадуйте рецептиком рідних і сусідів

Ідеальне вершкове масло в домашніх умовах: порадуйте рецептиком рідних і сусідів

Купити сепараторні вершки можна на ярмарку. Рекомендуємо вибирати продавців, до яких стоїть найбільша черга. До того ж, завжди можна спробувати продукт, щоб вирішити - хороший він чи поганий. Перед тим, як збити вершкове масло - вершки можна пастеризувати, поставивши їх на вогонь, але не довести до кипіння і швидко охолодити.

У дитинстві хтось із вас міг бачити, як збивається масло в банку або будь-який інший тарі за допомогою дерев'яної маслоробки. Але зараз століття технологій, тому вже існує електрична побутова маслоробка вартість близько 3 тисяч гривень, хоча дерев'яну можна купити і зараз - за гривень 300. При цьому, завжди можна скористатися звичайним міксером.

Ідеальне вершкове масло в домашніх умовах: порадуйте рецептиком рідних і сусідів

Переливаємо вершки в посуд з високими стінками і починаємо процес, використовуючи віночки, з мінімальної швидкості, у міру зміни вершків. Зовсім скоро продукт почне загусати, і коли крем буде з грудками, міняємо віночки на гачки для вимішування тіста, і продовжуємо збивати вершки.

Ідеальне вершкове масло в домашніх умовах: порадуйте рецептиком рідних і сусідів

На дні посуду збирається рідина - пахта, коли це станеться-можна закінчити роботу і злити воду в окрему ємність. Далі потрібно провести промивання за допомогою крижаної або просто холодної питної води, щоб видалити залишки пахти. Після цього потрібно вручну віджати масло-рукою або помилковою, щоб виділилося максимальну кількість рідини, до останньої краплі. В самому кінці формуємо брусок, загортаємо в пергамент, а потім відправляємо спочатку в холодильник, а потім в морозилку.

Джерело