Олена Брайченко 10 років займається дослідженням української кухні, вона – професійний історик, що про гастрономічні традиції знає більше, ніж шеф-кухар.

  У програмі «Твій день» на 1+1 дослідниця української кухні поділилася рецептом капусняка.

  Для капусняка потрібні такі продукти:

  • 400 г. капусти квашеної
  • 400 г. нежирного м’яса
  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 30 г сала
  • 4 ст.л. пшона
  • Часник, спеції, зелень

Суп-капусняк: рецепт простої сезонної страви від дослідниці української кухні Олени Брайченко

Суп-капусняк: рецепт простої сезонної страви від дослідниці української кухні Олени Брайченко

  Варимо м’ясо, щоб отримати 3 літри бульйону. Моркву потрібно натерти, а цибулю нарізати мілко, спасерувати на олії на сковороді. Картоплю кладемо у бульйон цілою, не ріжемо її, висипаємо у бульйон також пшоно. Доводимо до кипіння, додаємо квашену капусту. Коли пшоно і картопля зварилися, витягаємо картоплю, товчемо її, потім відправляємо в каструлю разом із морквою та цибулею, доводимо до кипіння. Можна розтовкти сало із часником і додати до супу. Перед тим, як подавати на стіл, дати супу трохи настоятися. У кожну тарілку покласти зелень.

Суп-капусняк: рецепт простої сезонної страви від дослідниці української кухні Олени Брайченко

Джерело