Група фермерів біля італійського міста Парма об’єдналися для відродження місцевого сорту томатів Річчо ді. За органічною технологією вони вирощують величезні ребристі тонкошкірі томати вагою в 1,2 кг кожен. Про це повідомляє freshplaza.

Кілограм таких коштує 3,8 євро.

«Цього року ми вирощуємо близько 14 тис. рослин, використовуючи методи органічного землеробства. Погода нам допомогла, і помідори здорові, з високим значенням Брикс та насиченим червоним кольором. Вони продаються на ринку приблизно за 3,80 євро за кілограм», – сказав Габріеле Колла, президент асоціації.

Італійські фермери відродили давній сорт томатів, який має дуже ефектний вигляд

Рослини вирощують з опорами, і кожна рослина дає 2-3 помідори, які можуть досягати 1,2 кг кожен. Томат призначений для споживання у свіжому вигляді та для переробки на соус.

Цей сорт томатів почали вирощувати біля Парми 150 років тому. Але у 1950-их роках він втратив популярність, найімовірніше, через тонку шкірку, яка робила плоди чутливими до збирання, транспортування та зберігання. У 2017 році сорт розпочав своє друге життя.

Джерело