Кавун - великий солодкий плід, який походить родом із Південної Африки. В Україні перші кавуни з'явилися ще за часів Київської Русі, коли вони були завезені з Хозарського каганату в 13-14 століттях. Нині половину цих великих ягід в Україні вирощують на Херсонщині. Нижче буде перелік порад, який плід є найсмачнішим та найбезпечнішим для вживання.

В першу чергу, найкраща пора для придбання кавунів - серпень-вересень, тобто період їх дозрівання. Під час вибору плоду, необхідно по ньому постукати. Якщо звук дзвінкий і кавун при цьому вібрує, він є добрий.

Як обрати стиглий і смачний кавун: поради експертів

Як обрати стиглий і смачний кавун: поради експертів

Також необхідно звернути увагу на хвостик кавуна. Якщо він зелений, то плід ще не готовий, якщо хвостик надто сухий, це означає, що кавун не свіжий.

Важливою деталю у виборі кавуна є колір плями, де плід лежав на землі. Вона повинна бути яскраво-жовтою.

Як обрати стиглий і смачний кавун: поради експертів

Крім того, існує декілька рецептів, з чим можна вживати кавуни. Наприклад, шматочки ягоди, посипані сиром фетою вважаються традиційним десертом в Ізраїлі та Єгипті.

Для приготування молочного коктейлю до кавунового пюре треба додати молоко, цукор і змішати все у блендері. А для кавунового щербету до пюре треба додати цукор, сік лайму,  міцний алкоголь, подрібнену м'яту, змішати в блендері і залишити в морозильнику. В свою чергу,  підсмажене насіння кавуна можна додавати в салати.

Сьогодні відзначають день Марії Магдалини: тут можна прочитати молитву до святої.

А тут можна дізнатися про обряди в день Марії Магдалини.

Тим часом, ведуча Леся Нікітюк поділилася знімкою у соняшниках.

Джерело