У домашньому виноробстві завжди хочеться спробувати нові смаки. Дуже багато хто робить вино з винограду, різноманітними способами. Цього разу пропонуємо вам спробувати приготувати вино з чорниці.

Вино з чорниці має дуже насичений колір і цікавий присмак, який нагадує виноградний напій.

Вино з чорниці: рецепт, який повинні спробувати цінителі домашніх напоїв

Домашнє чорничне вино

Інгредієнти:

  • вода - 4,5 л;
  • чорниця - 3 кг;
  • мед - 300 г;
  • цукор - 1,5 кг.

Час приготування: 3 місяці.
Вихід: 5 літрів.

Вино з чорниці: рецепт, який повинні спробувати цінителі домашніх напоїв

Приготування: 

1. Беремо стиглу чорницю, мити не потрібно. Розминаємо її.

2. Мезгу і сік зливаємо в 10 літровий бутель і заливаємо туди 3 літри теплої води.

3. Шийку тари накриваємо і перев'язуємо марлею, після чого ставимо в тепле місце, де витримуємо протягом 4 днів при температурі +20+27 градусів.

4. Після витримки настій фільтруємо.

5. Частину, що залишилася на фільтрі мезгу вичавлюємо і викидаємо.

6. Відфільтровану рідину зливаємо назад в бутель і додаємо цукровий сироп. Для приготування сиропу беремо 1,5 кг цукру, мед і 1,5 л води.

Вино з чорниці: рецепт, який повинні спробувати цінителі домашніх напоїв

7. Закриваємо бутель кришкою і ставимо в тепле місце для бродіння.  

8. Після 25-30 днів, коли бродіння повністю закінчиться і рідина у верхніх шарах почне світлішати, повторно фільтруємо. Зливаємо так, щоб осад залишився в бутлі.

9. Бутель з вином знову закриваємо і залишаємо на 2 місяці для витримки.

Джерело