Андрій зізнається, тонкощі приготування їжі опанував, коли на сході розпочалися бойові дії. Сам він – переселенець

Андрій Сарапій зустрічає журналістів "5-го" на звичній армійській кухні, де робота кипить майже цілодобово. Щодня він готує їжу для кількох десятків побратимів. Не відмовляє і нам.

Паралельно з омлетом смажить карасів, яких побратими наловили у місцевій водоймі. До гарніру – салат зі свіжих овочів, заправлений домашнім майонезом.

Незвичні страви зі звичних продуктів: як кухар-аматор втілює свою мрію на передовій (Відео)

Андрій зізнається, тонкощі приготування їжі опанував, коли на сході розпочалися бойові дії. Сам він – переселенець. У 2014-ому оселився під Києвом. Працював таксистом. Але ні дня не полишав думок про рідний Донецьк.

"У мене там віджали машину. Посеред білого дня козаки російські. Сину там дісталося. Шахти розграбували, все розграбували! Ну і ми виїхали", – розповідає Андрій Сарапій.

Щоби розрадити себе, Андрій почав учитися готувати. Наука давалася легко, страви виходили смачними. На початку 2020-ого вирішив спробувати свої сили у кулінарному телешоу. Пройшов відбір до сотні найкращих кухарів, проте на заваді став Ковід.

"Дружина захворіла, теща вмерла. На руках виносив, в лікарню віз, бо все забите було. Там дуже тяжко", – пригадує військовослужбовець.

Коли найжахливіше лишилося позаду, чоловік зрозумів, що найомріянішому теж не судилося справдитися. Зйомки телешоу вже тривали. Андрій підписав контракт із ЗСУ і разом зі своїм підрозділом як водій вирушив на схід. Та коли вперше потрапив на армійську кухню, плани стосовно нього у керівництва підрозділу швидко змінилися.

"Прийшов, а вони там уже робили. Я кажу, а чого ви так зробили? – А ти що, грамотний? – Ну, трохи є! – Роби!", – каже чоловік.

Відтоді побратими не можуть натішитися. Страви на столі завжди свіжі, ситні, оригінальні й корисні.

"Дуже-дуже смачно! У нас кухар чудовий!", – переконує армієць Станіслав.

"Він рано встає, поки ми спимо. Він готує для нас, щоб ми прокинулися, поїли та робили свої справи", – запевняє військовий Геннадій.

На приготування сніданку Андрій витратив менш як годину. Каже, запорука успіху – в любові до справи.

Смажений карась, кілька різновидів дерунів, омлет із кропом, лаваш із картопляного тіста і домашній майонез. Це далеко не весь перелік страв, який пропонує армійський кухар Андрій Сарапій на сніданок своєму підрозділу.

А ще морозиво, ікру і безліч різновидів випічки. Усе з армійської розкладки продуктів. Після завершення контракту Андрій планує знову поборотися за звання найкращого кухаря країни.

Вікторія Ковальова, Олександр Лахтін Сергій Могилевич, Донецька область, "5 канал".

Джерело