Відомий український кулінар Алекс якутов розповів, як можна приготувати незвичайний соус з червоної ягоди. Близькі оцінять, і попросять добавки. 

Кисло-солодкі ягідні соуси подають найчастіше до десертів-сирників, млинців, каш, і так далі. Однак, як не дивно, ягоди відрізняють поєднуються з салатами, сиром, і навіть м'ясом. Можна навіть не помітити наявність ягід в страві. 

Самим ароматним виходить соус з полуниці. Саме його і радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекс якутов.

Полуничний соус з перцем від

Полуничний соус з перцем від

Для цього не складного страви вам знадобляться наступні інгредієнт:

1 кг – полуниці (або іншої ягоди)

0,5 ч. л. - солі

1 ст. л. – імбиру

1 ст. л. – бальзамічного оцту

100 г – цукру

1 шт. – перцю чилі

Половина лимона

Полуничний соус з перцем від

Спочатку потрібно промити полуницю, помістити її в каструлю і засипати все цукром. Після цього ставимо на невеликий вогонь, і починаємо помішувати, поступово доводячи до кипіння ваш майбутній соус. Цукор повинен з часом розчинитися, і тоді додаємо тертий імбир, сіль, а також перець чилі. Важливо відзначити, що потрібно взяти без насіння. 

Варимо приблизно п'ять хвилин. 

Далі соус потрібно остудити, і подрібнити в блендері до однорідного пюре. Перелийте вміст в сотейник або глибоку сковороду, додайте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.

Полуничний соус з перцем від

Все, блюдо від шефа "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекса якутова готовий, приступайте до трапези. 

Джерело