#Букви пропонують власну добірку корисних літніх салатів.

М’ясний салат

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: prosalat.com.ua

Складники:

  • нежирний шматок будь-якого м’яса – 100 г
  • помідори черрі – 200 г
  • болгарський перець – 100 г
  • огірок – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 100 г
  • пармезан – 40 г
  • бальзамік – 1 ст. л.
  • оливкова олія – ​​1 ст. л.
  • сіль – до смаку.

Спосіб приготування

Відваріть або запечіть нежирний шматок м’яса. Краще обрати яловичину, або курятину. Після цього наріжте м’ясо кубиками.

Промийте усі овочі, поріжте їх та додайте до м’яса. 

Для соусу змішайте бальзамік, оливкову олію та сіль. Заправте салат та посипте його тертим пармезаном перед подачею.

Азійський салат

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: instagram.com/muzh_na_kuhne/

Складники:

  • огірок – 1 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • жовтий перець – 1 шт.
  • чилі перець (якщо бажаєте)
  • морква – 1 шт.
  • кінза – 1 пучок
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • кунжут – 1 пачка
  • кунжутна олія – 4 ст. л.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • рисовий оцет – 1 ст. л.
  • сік одного лайма

Спосіб приготування

Помийте й наріжте соломкою усі овочі. Кунжут необхідно підсмажити на сухій сковорідці.

Для заправки необхідно змішати кунжутну олію, соєвий соус, цукор, рисовий оцет та сік лайма. Збийте усі складники вінчиком до загустіння й заправте салат. Прикрасьте його кунжутом.

Літній салат з базиліком

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: prosalat.com.ua

Складники:

  • базилік  – 1 пуч.
  • цибуля червона – 0.5 шт
  • лимон – 1 шт
  • помідор – 4 шт
  • фета або бринза – 150 г
  • сіль – до смаку
  • оливкова олія – до смаку
  • перець чорний – до смаку

Спосіб приготування 

Наріжте помідори великими кубиками. Додайте подрібнений базилік. Додайте улюблений сир – бринзу або фету.

Для заправки змішайте оливкову олію, сіль, чорний перець та сік лимона. Заправте салат та прикрасьте його листочками базиліку.

Салат з баклажанами

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: instagram.com/gulima_cakes/

Складники:

  • баклажан – 1 шт.
  • помідор – 2 шт.
  • зелень – до смаку
  • картопляний крохмаль – 2 ст. л.
  • сіль -до смаку
  • соус кисло-солодкий  – до смаку

Спосіб приготування

Наріжте баклажани великими шматками, посоліть й дайте їм постояти 3 хвилини. Потім промокніть їх серветкою, обваляйте у крохмалі та обсмажте до утворення скоринки. Викладіть баклажани на серветку, щоб увібралася олія.

Наріжте помідори та зелень. Усі інгредієнти змішайте та додайте соус.

Курячий салат з оливками й ананасом

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: papigutto.com.ua/

Складники:

  • оливкова олія – 5 ст. л.
  • сіль – до смаку
  • винний оцет – 2 ст. л.
  • куряче філе – 1 шт.
  • огірки – 1 шт.
  • оливки – 100 г.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • консервовані ананаси – 200 г.
  • карі – до смаку.

Спосіб приготування

Наріжте перець дрібними кубиками, огірок – тонкою соломкою, ананас – невеликими шматочками.

Куряче філе наріжте кубиками (зі стороною 1,5-2 см) і присипте порошком карі. Підсмажте курку на розігрітій сковорідці з рослинною олією на середньому вогні. Коли вони набудуть апетитного золотистого кольору і вкриються рум’яною скоринкою, зніміть їх із вогню.

З’єднайте курку, шматочки перцю, огірка й ананаса. Туди ж перекладіть оливки.

Заправте салат соусом із олії та білого винного оцту. Додайте сіль і перець до смаку

Зелений салат зі шпинатом

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: Depositphotos

Складники:

  • молодий шпинат – 2 великих пучки
  • зелений горошок – 100 г
  • гострий зелений перець – 1 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • несолоні фісташки – 50 г.
  • пармезан – 30 г.
  • оливкова олія – до смаку
  • лимонний сік – до смаку
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування

Відваріть горошок у киплячій підсоленій воді 2-3 хвилин до готовності. Обдайте холодною водою і злийте рідину. Остудіть.

Шпинат, огірок і перець помийте і обсушіть. Перець наріжте кільцями, за бажанням видаліть насіння. Огірок наріжте кільцями.

Викладіть на тарілку листя шпинату, горошок, перець і огірок. Заправте сумішшю оливкової олії, свіжого лимонного соку. Посоліть і поперчіть. Посипте салат тертим пармезаном і колотими фісташками.

Літній салат з креветками

До святкового столу й на кожен день: топ-10 корисних літніх салатів

Фото: papigutto.com.ua

Складники:

  • оливкова олія – 50 мл.
  • винний оцет – 50 мл.
  • шпинат – 100 г.
  • полуниця – 8 -10 ягід.
  • малина – 8 -10 ягід.
  • спаржа -8 шт.
  • тигрові креветки – 12 шт.
  • горіхи пекан – 65 г.

Спосіб приготування 

Дл

Джерело