Поласувати смачною солодкою кукурудзою можна і вдома – нічого складного чи таємничого в її приготуванні немає. Для найпростішого рецепту соковитої кукурудзи знадобиться лише вода, сіль, каструля і 20 хвилин часу.
Тож приготуємо ідеальну кукурудзу вдома!
Що знадобиться:
- Кілька качанчиків молодої кукурудзи;
- Вода.
Готову кукурудзу будемо мастити вершковим маслом і посипати сіллю.
Як готувати:
Качани молодої кукурудзи чистимо, однак лушпиння і «волосся» з них не викидаємо! Листя і «волосся» складаємо на дно каструлі, в якій будемо готувати качани. На цю підстилку кладемо нашу кукурудзу.
Якщо качани занадто великі і не вміщаються в обраний посуд, їх можна поламати – на смак і соковитість це жодним чином не впливатиме.
Секрет:
Якщо заливати кукурудзу холодною водою, вона стане тверда і несмачна. Щоб зернятка залишилися м’якими, качани заливають окропом. Дехто радить притиснути кукурудзу гнітом, однак це не обов’язково.
Варити кукурудзу 15-20 хвилин, після чого залишити в юшці ще на годинку, щоб набралася аромату і смаку.
Подавати з маслом і сіллю.
Джерело