Поласувати смачною солодкою кукурудзою можна і вдома – нічого складного чи таємничого в її приготуванні немає. Для найпростішого рецепту соковитої кукурудзи знадобиться лише вода, сіль, каструля і 20 хвилин часу.

Тож приготуємо ідеальну кукурудзу вдома!

Що знадобиться:

Не потрапили на одеський пляж? Зваріть кукурудзу вдома: ідеальний рецепт соковитих качанчиків за 20 хвилин
  • Кілька качанчиків молодої кукурудзи;
  • Вода.

Готову кукурудзу будемо мастити вершковим маслом і посипати сіллю.

Не потрапили на одеський пляж? Зваріть кукурудзу вдома: ідеальний рецепт соковитих качанчиків за 20 хвилин

Як готувати:

Качани молодої кукурудзи чистимо, однак лушпиння і «волосся» з них не викидаємо! Листя і «волосся» складаємо на дно каструлі, в якій будемо готувати качани. На цю підстилку кладемо нашу кукурудзу.

Якщо качани занадто великі і не вміщаються в обраний посуд, їх можна поламати – на смак і соковитість це жодним чином не впливатиме.

Не потрапили на одеський пляж? Зваріть кукурудзу вдома: ідеальний рецепт соковитих качанчиків за 20 хвилин

Секрет:

Якщо заливати кукурудзу холодною водою, вона стане тверда і несмачна. Щоб зернятка залишилися м’якими, качани заливають окропом. Дехто радить притиснути кукурудзу гнітом, однак це не обов’язково.  

Варити кукурудзу 15-20 хвилин, після чого залишити в юшці ще на годинку, щоб набралася аромату і смаку.

Подавати з маслом і сіллю.

Джерело