Кульбаба-корисний квітка, а не тільки красивий. З нього готують безліч корисних і смачних страв. Це перші весняні вітамінні салати, всілякі настоянки і наливки, з соку коренів і листя в суміші з медом отримують корисні ліки, що сприяє кровообігу і покращує роботу печінки.

Варення з кульбаб :

Інгредієнт:

Смачні кульбаби: як приготувати варення і настоянку з сонячної квітки
  • 370-400 шт. кульбаб,
  • 2 скл. вода,
  • 7 скл. цукри.

Приготування:

Промийте квітки, залийте водою і поставте на вогонь. Прокип'ятіть протягом 2 хвилин з моменту закипання. Застеліть друшляк марлею, відкиньте на неї кульбаби і відіжміть. В отриманий відвар всипте цукор, поставте на вогонь і закип'ятіть. Проваріть варення протягом 7 хвилин з моменту закипання, розлийте варення по чистим банкам і закрийте кришками.

 

Настоянка з кульбаб:

  • Горілка-400 мл;
  • Кульбаби-100 гр;

Приготування:

1. Кульбаби моєму, даємо обсохнути. Якщо квіти зібрані з ранку, після того як на них спала роса, мити їх не обов'язково. Чисту скляну банку наповнюємо квітами кульбаби, стебла обриваємо. 

2. Заливаємо квіти горілкою, закриваємо кришкою. Відправляємо банку в комору або в інше темне місце на три тижні.

3. Раз в 3-4 дня струшуємо банку, а після закінчення зазначеного часу проціджуємо настоянку, квіти гарненько віджимаємо.

4. Переливаємо настоянку в невелику пляшку або іншу скляну тару з кришкою.

Раніше ми повідомляли, Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб.

Джерело